Senaste tiden

Länge sedan, mycket har hänt. Åkte för drygt två veckor sedan ner till Europa igen och startade upp med två träningsdagar i San Vigillio. Fantastiskt vackert och en skidort jag absolut kan tänka mig att komma tillbaka till som ”turist” när jag blivit äldre. Jag gillar Italien. Maten är god och människorna är vänliga. De enda negativa är att de inte gillar min ständiga fråga om ketchup till både lasagne och bolognese. Jag får skämmas varje gång.

Efter San Vigillio åkte vi två timmar till en annan skidort kallad Paganella där tre dagars tävlande skulle äga rum. De ryktades om lite snö och många plusgrader men underlaget i tävlingsbacken var ändå helt okej. Tävlingarna gick både bra och dåligt. Fick till ett GS åk och ett slalomåk men fick inte riktigt ihop de stora hela. Tredje dagen var det paralelltävling, ett superkul event. Jag kände redan på de två åk vi fick göra i tävlingsbanan innan att jag älskade det. Det var hopp i banan och en röjig kväll. Jag tog min första Europacup vinst vilket var riktigt roligt. Ta en titt på tävlingen här: http://www.youtube.com/watch?v=5dOpN7gStLg

Nästa dag tog vi vårat pick och pack och drog vidare mot Frankrike och Courchevel där den andra världscupsslalomen för säsongen skulle äga rum. De var en dagsutflykt kan man säga och vi var alla skapligt less när vi kom fram efter 9 timmar bilkörning. Redan nästa dag var det dags för hangåkning och träning. Träningen gick kasst. Jag var överallt annat än på den träningen. Jag var lost och trött i skallen. Jag hade även tagit två helt olika stavar. En var 1 dm kortare än den andra.Kände konstigt nog ingen skillnad. Det var Nisse som upptäckte den stora skillnaden. Även hangåkningen var harvig. De var bollar blandat med is. Fick ingen vidare känsla.Nästa dag var det race. Jag hade nummer 12. Var laddad.Första åket var verkligen ett kämpar åk,förutom att det kändes som att jag svängde uppåt i backen och inte fick till en härlig sväng på hela vägen ner kunde jag även lägga på en fruktad bakvikt och  många stolpar in. Jag kom ner och låg 14. Mycket nöjd över den placeringen med tanke på känslan. Andra åket kändes bra. Mitt mål var att flytta fram positionen. Jag lyckades till stor del förutom några svängar som blev mycket yviga. Kände väl inte direkt att jag fick ut maximal åkning men fick ta med mig en 15:de plats hem på jullov. Efter tävlingen var de 9 timmar i bil igen mot Munchen och sedan vidare med flyg mot Stockholm. Jag och Eklund körde. Det var fyra mycket små ögon som kämpade.

Väl i Sverige drog jag upp till Åre under några dagar. Alltid lika härligt. Tränade och umgicks med Mattias. Sedan begav vi oss hem mot Rättvik under ett par dagar. Ena morgonen fiskade vi. Erik hade utlovat minst 5 fiskar. Vi fick noll. Vi tvingade oss upp klockan åtta. De regnade och blåste storm. Erik skyllde på att jag borrade för livligt och skrämde fisken. Jag hade sett fram emot korvgrillningen i skogen. Den blev hemma i öppna spisen då ingen var speciellt sugen att vara ute mycket längre.

Imorgon är det julafton. Jag längtar tills julklappsleken. Ska dock kolla Eriks presentpapper på klapparna till leken innan för att vara säker att inte få någon av hans ICA gåvor.

(Bilderna från Europacupparalellen är lånade från http://www.alplanevents.it/start.php?page=archivio_galleria&lang=IT&id_eventi=tutti)

GOD JUL ALLA!