Namn: Anna Swenn-Larsson

Född: 1991

Kommer ifrån: Rättvik

Klubb: Rättviks SLK

Bor med: Mamma Ylva,storebror Erik och hunden Yra.

Meriter: Världscupsdebuterade i Courchevell säsongen 2009/2010 med en 26:e plats. Bästa världscupsplaceringar från säsongen 2011/2012 9:a, 10:a,14:de och 15:de. Slutade efter denna säsong på en 21:a plats i den totala världscupen i slalom.

2012/2013 slutade jag på en 20:de plats i cupen med en 4:de och 7:de plats som bästa resultat. Fick även representera Sverige i alpina VM i Schladming 2013.

2o13/2014 Mitt stora mål denna säsong var att få representera Sverige vid OS i Sotchi. Jag tog mig dit på 3 topp 10 placeringar och två topp 15. Os var fantastiskt. Jag kände mig i en grym form och hade stora förhoppningar. Väl där gick de inte som jag tänkt men fick med mig en 11:e plats i mitt första OS vilket är bra.

Efter OS var det dags för världscup på hemmaplan i Åre. Där tog jag min första pallplats i karriären. Jag slutade på en tredjeplats, en känsla som inte går att beskriva. De har gett mig än mer motivation och ja vill inget annat än att stå där igen. Jag slutade denna säsongen på en 9:de plats i slalomcupen vilket var det bästa jag någonsin varit.

2015/2016 Säsongen var väldigt ojämn. Kom både 5:a och 7:a i WC slalom bara hundradelar från pallen men hade också mycket urkörningar och osäker åkning. Missade stora delar av försäsongen pga en spricka i skenbenet så hade en trög start.

2016/2017 Känner mig väldigt laddad och förväntansfull inför säsongen. Har hittat en bra setup som känns trygg och snabb. I år är mina mål att ta mig tillbaka topp 15 i WC slalom och vara en säker topp 10 åkare och vara med i den absoluta toppen och slåss. VM i St Moriz är självklart ett stort mål och att plocka mina första storslalom WC poäng.

Har 10 pallplatser i Europacupen varav fyra vinster.

I SM har jag placerat mig på pallen 8 gånger varav 5 SM guld.
På fritiden älskar jag att tillbringa tid med min hund Yra. Äventyr och olika aktiviteter är alltid kul. Grilla korv,bada och plocka bär står också högt upp på listan. Jag gillar när det händer saker runt omkring mig och är inte något stort fan av dötid.

Facebook

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username