Bormio,Zinal,Melchefrutt

Då Zagreb blev inställt pga 15 grader plus och grön backe flyttades racet till Italien och Bormio. Även där var vädret lite svajigt med 3 -4 dm blöt snö som föll dagen och natten innan tävlingsdagen. Väl på tävlingen föll regnet lätt och jag blev snabbt blöt från topp till tå. Underlaget var absolut inte som man är van vid utan av de mjukare slaget men de gjorde ett bra jobb som fick till det. Backen var lätt så de gällde att ha ett högt tempo från start till mål.

Jag slutade på en åttondeplats i Bormio,superkul:)                                                                                     Fotograf: Marco Trovati

Efter Bormio bar det av 7 timmar med buss mot Zinal för två Europacupstorslalom. Resan var lång och vi kom fram kring 22, trötta la vi oss till sängs och nästa morgon var det dags för race. Jag var laddad att köra lite storslaom men som allt för ofta i denna diciplin fick jag inte alls till åkningen. Det var mjukt och jag träffade inte spåren. Jag var 31:a efter första åket 2 hundradelar från att starta först. Andra åket gick iallafall betydligt bättre. Andra dagen kände jag verkligen tagget. Dock lite svårt med andningen då jag vaknade upp med mängder av snor och slem. Körde tyvärr ut i slutet på första åket,jag fastnade i ett spår och så var den dagen slut. En som däremot levererade är min vän Ylvisen som gick och drog till med en vinst. Stor padda på den!!!!

Just nu befinner jag mig i Melche Frutt där jag ska köra två Europacup slalom. Känns väldigt kul och jag hoppas att vädergudarna kan leverera några minusgrader även fast sol och plus tio också har sin charm hoppas jag på lite vinter nu!!Imorgon går jag ut med nummer 5 och jag har nyss käkat en ingerfära här så jag hoppas att jag är riktigt pigg och kry imorgon. Jag känner på mig att jag är superfrisk imorgon! GODNATT!