Björnrike-Sälen-Vemdalen-Hemavan

Efter min härliga påsk i Åre begav jag mig mot Björnrike för uppslutning med gänget igen och träning under ett par dagar innan Sälen Wintergames. Björnrike bjöd på stenhårt underlag,kraftiga vindar och ett taggat gäng. Första dagen blev det storslalom för hela slanten. De blåste motvind vilket var helt okej då de trycker på bra från toppen och går snabbt så skönt med en mjuktstart. Andra dagen var de vindstilla. En magisk dag med både GS och SL träning.

Sälen började med två storslalomtävlingar. Förra året låg jag på 30:de plats efter första åket. Iår gick det något bättre men de var det lilla. En backe där man står mestadels i störtloppsställning och minst 32 meter i avstånd mellan käpparna är inte alls min grej. Två mycket kämpiga dagar för mig med ett absolut mediokert humör. Jag verkligen ogillar den backen, de bara för att jag är så dålig på det, annars hade jag säkerligen älskat det.

11134210_10152930876288353_1982502599_n

Efter GS tävlingarna var det en dag med yngre förmågor. Först morgonskidåkning och sedan häng och skidåkning med massa olika barn. Väldigt kul att det finns så många talanger där ute som snart kommer ta över.

-Anna-S-L-8904Foto: Nisse Smith

Sedan var det slalomrace. Jag slutade 2:a, 6 hundradelar efter Frida som gick segrandes ur striden och Emelie som kom 3:a var 10 hundradelar efter. Små marginaler.

-Podie-5894Foto:Nisse Smith

-Swenn-Larsson-8889Foto: Nisse Smith

Sälen var trevligt. Nu befinner jag mig i Vemdalen. Idag har vi tränat slalom i Hovdebacken. En väldigt bra slalombacke där man kan snurra magiskt fort och hinner massa åk. Precis i min smak. Imorgon väntas GS och sen skall jag bege mig norrut på nya utmaningar 🙂