Åre,Tärnaby,Rättvik

Här kommer en liten fotobomb om tiden som gått.Tiden i Åre var som alltid fantastisk. Fint väder och ett härligt gäng. Här var vi ute med hip-hoparen Stella.Friåkning från tidig morgon till sen eftermiddag.Lunchen hanns inte alltid med så vi var ofta ett gäng trötta,hungriga och på gränsen till smålacka krigare som kom hem. Detta gick dock snabbt över när ny energi fylldes på.

Hikade upp på blåsten en dag.Jag var mycket förväntansfull och både Mattias och Per försökte dra ner mina förhoppningar lite så jag inte skulle bli alltför besviken. Väl där uppe var det grymt. Kall snö som var orörd.Jag visste de, alla var lyriska 🙂Vi hade bestämt innan att vi bara skulle ta ett åk men väl nere kände vi att detta kan vi inte gå miste om så det var bara att ta skidorna på axeln och knata upp en gång till.Eftermiddagshäng i Mattias stuga där solen gassade rejält. Mys.

Hade också grymma träningsdagar där fokuset låg på storslalomen. Fick inte någon kanonkänsla men var skönt att träna lite kontinuerlig storslalom.Efter Åre begav jag mig norrut mot Tärnaby där Sm skulle gå av stapeln.Även där var vädret av toppklass och solen sken nästan alla dagar. Förhållandena var fina och stämningen lugn. Jag trivs uppe i norr. Allt tas med ro och alla är trevliga!En eftermiddag tog Ylva och hennes vän med mig upp på fjället. Vi åkte skoter,lekte med hundar,grillade korv och bara njöt i solen.Fantastiskt fint och härligt.

Första dagen var det en vanlig Fis tävling storslalom där jag slutade på en 6:e plats.Underlaget var snö, ett sånt där underlag som man känner sig helt kunglig i och som man tror att ingen kan åka så fort som man själv gör. Tyvärr var jag inte så kunglig utan många andra fick med sig ännu mera fart än mig. Nästa dag var det storslalom SM där Lisa tog hem segern,jag slutade 7.a. Dagen efter var det dags för slalom. Jag hade nummer 7 och var riktigt sugen på revansch från storslalomen. Förhållandena var relativt mjuka och inte de allra lättaste att få en superkänsla. Jag fick till ett bra första åk och även ett fint andra utan några större missar. Jag tog hem segern i årets SM i slalom vilket känns sjukt kul 🙂

Avslutade sm veckan med parrallellslalom igår.Har under året kört fler paralleller än någonsin med hela 4 starter vilket känns kul. Jag älskar adrenalinet man får utav man mot man tävlingar. De blev tillslut 12 matcher där jag och Frida möttes i finalen. Jag gick denna gång segrande ur striden och plockade hem ännu ett SM guld.Efter 80 mils resa under gårdagen är jag nu hemma i Rättvik några dagar. Började dagen med en lång promenad tillsammans med Yra. Alltid nöje. Blir nu hemma tills på torsdag innan det bär av mot Åre för lite skidtest och sedan de avslutande tävlingarna i Sälen. En rolig tid att se fram emot.