Åre,Rättvik,Hemsedal,Rättvik,Mölltal

Efter Zermatt vistelsen höll jag till i Åre under några dagar. Vi gick på en del turer vilket var fantastiskt härligt. Solen sken och vi njöt. Svetten rann,matsäcken var packad och alla var glada!

Hann också med storslalomträning i störtloppet vilket var super. Min ”härjiga” stil som Petter och Krickon uttalar sig hade lugnat ner sig betydligt och ja kände att GS formen var på ingång.

Efter några härliga och fullspäckade dagar i Åre styrde vi mot Rättvik för en dag innan vi sedan skulle toura till Hemsedal.

Hann träffa Yra:)Hemma var det sol och shortsväder, superskönt. Vi hade sedan dagen innan en fruktansvärd träningsverk så vi körde två minutersintervaller med kylning av benen i Siljan för att försöka bli av med den så snabbt som möjligt.Åt middag på balkongen för första gången denna ”sommar”.

Redan nästa morgon bar det av igen. Denna gång mot Hemsedal där jag skulle köra två stycken FIS storslalom under måndag och tisdagen. Det var ett bra startfält, underlaget var inte de bästa men både jag och Mattias var riktigt taggade.Vi hade ett bra team där han vallade skidorna och jag fixade maten. Båda var nöjda.

Resultaten blev också dom bra. Både jag och Mattias fick med oss en första och en andra plats med oss hem. Jag gjorde mina bästa punkter i GS någonsin och sänkte mig från 13 till 9.50. Känns jättekul inför nästa säsong att få starta lite längre fram i både Europacup och förhoppningsvis världscup. Mattias preppade mellan åken och la på topping. Jag frågade snällt om jag fick hjälpa. Fick till svar helst inte så stod på sidan och inspekterade.

Sedan bar de av hemåt igen.Vi åkte fel en gång pga Mattias. Tog oss 45 minuter längre men gjorde inte så mycket då vi hade en tävling om ankomsttiden som jag då vann.Fick vara hemma i Rättvik i ytterligare 2 dagar. Hann leka lite till med Yra, fiska och grilla korvJust nu ligger jag i sängen i Mölltal. Känns som att det är höst. Att jag är på första höstlägret och att allt har dragit igång igen. Men så är inte fallet. Har 6 dagar här innan lite sommar. Ryktas lite sämre väder imorgon men sen ska de spricka upp och bli fint.

Återkommer med lite rapportering från Mölltal inom några dagar!